Start-up UgenTec krijgt belangrijke financiering van Europese investeerders

UgenTec, een door iMinds ondersteunde start-up die laboratoriumsoftware ontwikkelt voor de automatisering van PCR-gebaseerde DNA-analyses, heeft meer dan 1 miljoen euro venture kapitaal gekregen van een groep van Belgische investeerders. Daar bovenop komt nog eens 250.000 € aan research funds van IWT, het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie. Tot de investeerders horen MedHold (nu onderdeel van Sonic Healthcare) CEO Annie Vereecken, Cartagenia CEO Herman Verrelst en een KU Leuven investeringsgroep onder leiding van prof. Bart De Moor (iMinds). De Belgische investeringsmaatschappij LRM zal UgenTec verder ondersteunen met een lening van € 100.000.

Ugentec wil de extra financiële middelen gebruiken voor de ontwikkeling van software, een internationale expansie en een verdere versterking van het personeelsbestand. Met de software van Ugentec kunnen dna-analyses in laboratoria sneller worden uitgevoerd.

Op dit ogenblik wordt de technologie van het Limburgse bedrijf al in een tiental laboratoria in de Benelux, Duitsland en Frankrijk gehanteerd, maar op korte termijn zouden ook een vijftigtal andere Europese laboratoria de software van Ugentec gaan gebruiken.

Zie hieronder voor een promotiefilm te vinden op www.ugentec.com

Bron: www.iminds.be