5e Huisartsensymposium

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij dit evenement specifiek voor de huisarts. Hiervoor trachten wij steeds op zoek te gaan naar onderwerpen die dicht aanleunen bij jullie professionele activiteiten. Tegelijkertijd kiezen wij vaak ook een onderwerp dat sterk laboratorium-gerelateerd is. Dit jaar gooien we het echter over een andere boeg en kiezen we voor het onderwerp “Ondernemen als huisarts” waarvoor wij een praktijkcoach hebben uitgenodigd, namelijk Dr. Sabine De Weirdt (i.s.m. het kennisdomein praktijkorganisatie van Domus Medica v.z.w.).

Het idee om dit onderwerp te kiezen is ontstaan vanuit onze dagdagelijkse contacten met de huisarts, waar wij vaak de druk op jullie beroep vanuit een objectieve hoek kunnen waarnemen (de (opgelegde) digitalisering van de gezondheidszorg, de toenemende werkdruk, de toenemende administratieve rompslomp, ontstaan van groepspraktijken versus de solopraktijk,…). De huisarts dient zich in veel opzichten ook als ondernemer op te stellen. Tijdens de interactieve sessie met Dr. Sabine De Weirdt zal zij het ondernemerschap van de huisarts belichten binnen al deze uitdagingen, maar ook opportuniteiten.

Wij hopen dat wij hiermee voor jullie een interessant onderwerp hebben gekozen en kijken samen met u uit naar deze ongetwijfeld boeiende avond. Voor de voordracht werd accreditatie aangevraagd binnen rubrieken ethiek & economie (2 CP).

Schrijf u hier in