HSV-2 antilichamen (IgM + IgG)

Synoniem

Herpes simplex virus type 2 antistoffen

Materiaal

Serumbuis met gel

Transportcondities

2 - 8 °C

Dag van bepaling

Dagelijks

Time-to-result

virale antilichamen maximaal 8/aanvraag

Uitvoerend laboratorium

Hoofdlabo Waregem

Uitbesteed ?

Nee

Bewaarcondities staal

Koelkast: Tot 4 dagen

Diepvries: Langere periode

               Maximaal 3 vries-dooi cycli

ISO 15189 accreditatie?

nee

EQC deelname?

nee

RIZIV nomenclatuurcode

551655 - 551666 B 250 Bepaling van antistoffen tegen virussen, andere dan die waarvoor en specifiek nomenclatuurnummer is voorzien, per test (Maximum 8)(Cumulregel 328) Klasse 13

Wetenschappelijke achtergrond

Het Herpes simplex virus (HSV) behoort tot de familie van Herpesviridae-virussen. Er zijn 2 types: HSV-1 en HSV-2. HSV-1 veroorzaakt voornamelijk letsels aan de lippen en mond (de klassieke 'koortsblaasjes') en ook conjunctivitis, terwijl HSV-2 voornamelijk genitale letsels veroorzaakt. Soms kan HSV-1 echter ook genitale letsels veroorzaken, en HSV-2 letsels aan de lippen en mond. Na een primaire infectie met HSV blijft het virus latent aanwezig, waardoor reactivering mogelijk is.

Wat moet ik nog meer weten?

Maximaal 8 virale antilichamen per aanvraag

Referentiewaarden
M V
<0.9 = neg <0.9 = neg
Eenheid

index

Methode

Competitieve binding. De HSV-2 antistoffen in het staal treden in competitie met een HSV-2 monoklonaal antilichaam geconjugeerd met peroxidase voor binding op een antigen (gecoat op een vaste drager). Hoe hoger de concentratie van antilichamen in het staal, hoe minder geconjugeerd monoklonaal antilichaam kan binden. Na toevoegen van een chromogeen substraat wordt de reactie colorimetrisch gemeten. De mate van kleurstofvorming is omgekeerd evenredig met de concentratie HSV-2 antilichaam in het staal.

Mogelijke interferentie

Geen bijzonderheden

Benodigd staalvolume

50 µl

Toegelaten staaltypes

Serum